Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1001

Ingredience

60 g Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 dl Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
1000 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
11% Sacharidy 39 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 390 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jůla postup přípravy receptu:

1

Řepu oloupeme, nastrouháme a podusíme ve vlastní šťávě.

2

Zpěníme na másle jemně nasekanou cibuli, přisypeme mouku a osmažíme za stálého míchání.

3

Jakmile je řepa téměř měkká, tak přidáme zpěněnou cibuli a necháme dodusit doměkka.

4

Přilijeme mléko či smetanu, ochutíme solí, cukrem, okyselíme a ještě krátce podusíme.

5

Na závěr přidáme sekaný kopr nebo pažitku.

Poznámka

Může se také připravovat bez mléka a kopru jako dušené zelí. Je to chutná změna.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept