Recept

Holandská omáčka se žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10012

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno bílé
0,3 l Vývar z hovězích kostí
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

90% Kalorie 1,771 kcal
Kilojoule 7 408kJ
8% Sacharidy 28 g
217% Tuky 162 g
59% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Holandská omáčka se žampiony postup přípravy receptu:

1

Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit.

2

Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny.

3

Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem.

4

Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept