Jednoduchý recept

Francouzské brambory Anna

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Francouzské brambory Anna 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10015

Ingredience

1 kg Brambory
0,1 kg Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 374 kcal
Kilojoule 1 566kJ
9% Sacharidy 31 g
35% Tuky 26 g
6% Sodík 122 mg
12% Bílkoviny 7 g

Francouzské brambory Anna postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu dobře vymastíme máslem.

2

Do mísy klademe oloupané, syrové brambory nakrájené na plátky. Každou vrstvu osolíme, pokapeme máslem a vložíme do předehřáté trouby. Upečeme dorůžova - brambory utvoří kolem stěn silnou kůrku.

3

Podáváme se zeleninovými saláty nebo jako přílohu k pečením.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Francouzské brambory Anna
Francouzské brambory Anna jsou velice rychlou variantou přílohy jak k masu, tak i k zelenině. Tento recept je levný a nepřijde mi nijak náročný. Prostě nakrájíte brambory a upečete je s máslem. Jediné co je moje chyba – dala jsem do brambor levnější máslo, které bylo samozřejmě v akci grin, a i když na něm bylo napsáno, že ho vyrobili v Belgii, brambory dostaly z tohoto másla takovou divnou chuť, takže pokud mohu radit, použijte raději kvalitní české, i když dražší máslo, které vám z tohoto receptu udělá kulinářský zážitek blink.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept