Zapražená bramborová kaše

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vařící osolenou vodou a uvaříme doměkka.
  • 2
    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku a ponecháme ji na teplém místě.
  • 3
    Uvařené brambory scedíme, prolisujeme nebo namačkáme. Jíšku po částech zalijeme vývarem z brambor a mícháme na hustou omáčku. Vmícháme ji do brambor a dobře našleháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.