Vídeňské houbové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňské houbové karbanátky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10020 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Olej stolní |
5 g | Petržel - nať |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 158,9mg |
Draslík | 172,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vídeňské houbové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, drobně nakrájené houby s nasekanou petrželkou podusíme na másle doměkka. Odstavíme z ohně, přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutky, přidáme sardelovou pastu, podle potřeby přisolíme a vše zahustíme nastrouhaným rohlíkem. |
2 | Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je obvyklým způsobem. |
3 | Hotové karbanátky necháme okapat na papírových ubrouscích. |
4 | Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší. |