Recept

Vídeňské houbové karbanátky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10020

Ingredience

60 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Olej stolní
5 g Petržel - nať
1 ks Rohlíky bílé
1 polévková lžíce Sardelová pasta
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
4% Sacharidy 13 g
53% Tuky 40 g
11% Sodík 229 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vídeňské houbové karbanátky postup přípravy receptu:

1

Očištěné, drobně nakrájené houby s nasekanou petrželkou podusíme na másle doměkka. Odstavíme z ohně, přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutky, přidáme sardelovou pastu, podle potřeby přisolíme a vše zahustíme nastrouhaným rohlíkem.

2

Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme karbanátky. Obalujeme je v rozšlehaných bílcích a ve strouhance. Smažíme je obvyklým způsobem.

3

Hotové karbanátky necháme okapat na papírových ubrouscích.

4

Podáváme s bramborami nebo s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept