Recept

Hříbky na bordeauxský způsob

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10023

Ingredience

1 kg Houby čerstvé
1 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
5 stroužek Česnek
10 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 651kJ
24% Sacharidy 87 g
36% Tuky 27 g
10% Sodík 192 mg
42% Bílkoviny 24 g

Hříbky na bordeauxský způsob postup přípravy receptu:

1

Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky.

2

V kastrole rozehřejeme olej, přidáme nakrájené cibulky a hříbky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Dusíme ve vlastní šťávě a podle potřeby trochu podlijeme vodou.

3

Když houby změknou a šťáva se odpaří, ponecháme je bez poklice opékat v oleji.

4

Hotové vyklopíme na mísu, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s toasty.

Poznámka

Použijeme středně velké, pevné hříbky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept