Salát z červeného zelí a červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí a červené řepy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10025 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
55 g | Červená řepa |
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 214,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Cukr krupice, Olej stolní, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z červeného zelí a červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené zelí krátce spaříme v okyselené vodě a necháme v ní vychladnout. |
2 | Potom přidáme k zelí cukr, jemně nakrájenou cibuli, nastrouhanou řepu a přilijeme olej. Osolíme a okyselíme podle potřeby. |
3 | Salát podáváme dobře vychlazený. |