Kynutý koláč s borůvkami

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mléka a droždí si připravíme kvásek.
  • 2
    Přes síto prosejeme mouku, přidáme cukr, vynilkový cukr, špetku soli, kvásek, citronovou kůru, rozšlehané žloutky v mléce a lehce rozehřáté máslo.
  • 3
    Propracujeme v těsto, aby bylo měkké lesklé, ale nelepilo se. Poprášíme moukou a necháme vykynout.
  • 4
    Po vykynutí vyválíme z těsta plát a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný plech.
  • 5
    Těsto na plechu prsty dotvarujeme do okrajů a ohneme okraje tak, aby nám z ovoce nevytékala šťáva. Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem či máslem.
  • 6
    Nasypeme na plát borůvky, posypeme drobenkou a necháme chvilku vykynout.
  • 7
    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
  • 8
    Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.