Recept

Kynutý koláč s borůvkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 10038

Ingredience

drobenka
150 g Cukr krupice
100 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
Kynutý koláč s borůvkami
500 g Borůvky
1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Cukr krupice
0,5 ks Cukr vanilka
30 g Droždí sušené
2,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 786kJ
28% Sacharidy 100 g
33% Tuky 25 g
2% Sodík 36 mg
22% Bílkoviny 13 g

Kynutý koláč s borůvkami postup přípravy receptu:

1

Z mléka a droždí si připravíme kvásek.

2

Přes síto prosejeme mouku, přidáme cukr, vynilkový cukr, špetku soli, kvásek, citronovou kůru, rozšlehané žloutky v mléce a lehce rozehřáté máslo.

3

Propracujeme v těsto, aby bylo měkké lesklé, ale nelepilo se. Poprášíme moukou a necháme vykynout.

4

Po vykynutí vyválíme z těsta plát a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný plech.

5

Těsto na plechu prsty dotvarujeme do okrajů a ohneme okraje tak, aby nám z ovoce nevytékala šťáva. Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem či máslem.

6

Nasypeme na plát borůvky, posypeme drobenkou a necháme chvilku vykynout.

7

Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

8

Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept