Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1005

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
400 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 116kJ
22% Sacharidy 81 g
18% Tuky 14 g
15% Sodík 301 mg
31% Bílkoviny 17 g

Peciválky postup přípravy receptu:

1

Zaděláme si kynuté těsto jako na buchty.

2

Z vykynutého těsta vykrajujeme kousky, na vále je lehce roztlačíme a do středu dáváme lžičkou makovou náplň.

3

Uděláme kuličky, které vkládáme stisknutou stranou na plech. Potřeme je máslem a upečeme.

4

Druhý den je na povrchu natrhneme, přelijeme vřelým mlékem a necháme je chvilku pod pokličkou.

5

Horké peciválky nasáklé mlékem posypeme skořicovým cukrem a mastíme rozpuštěným máslem.

6

Peciválky jsou výborné pokud je makové náplně hodně a obal těsta je tenký.

Poznámka

Maková náplň: 150 g mletého máku, mléko na spaření dle potřeby, skořice mletá asi 1/2 lžičky, 2 lžičky perníku, cukr dle chuti, 80 g másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept