Recept

Celer zapékaný se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10051

Ingredience

1 ks Celer bulvový
250 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 478kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 7 g
19% Sodík 374 mg
11% Bílkoviny 6 g

Celer zapékaný se sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěný celer nakrájíme na hranolky, zalijeme vývarem a uvaříme téměř doměkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z celeru a mlékem, přisolíme a přidáme nastrouhaný sýr.

3

Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní celer a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept