Jednoduchý recept

Filé pečené s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 10063

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Citrony
750 g Filé z aljašské tresky
50 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej stolní
5 ks Pepř černý celý
4 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 039kJ
11% Sacharidy 41 g
28% Tuky 21 g
9% Sodík 184 mg
71% Bílkoviny 40 g

Filé pečené s vínem postup přípravy receptu:

1

Filé omyjeme a rozdělíme na porce.

2

Vložíme je do porcelánové mísy, zalijeme směsí oleje, octa, koření a soli a necháme marinovat asi 3 hodiny.

3

Filé po okapání potřeme tekutým zchladlým máslem a obalíme ve strouhance. Vložíme je do vymaštěného kastrolu a po obou stranách opečeme. Porce po částech podléváme vínem.

4

Každou porci filé ozdobíme dílkem citronu.

Poznámka

Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept