Filé s rajčaty a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé s rajčaty a cibulí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10066 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
750 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 225,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé s rajčaty a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce filé osolíme, poprášíme moukou a po obou stranách je opečeme na másle. |
2 | Na opečené filé navršíme na jemné kroužky nakrájenou cibuli, plátky oloupaných rajčat, pokapeme máslem a posypeme nasekanou petrželkou. Pečeme (nebo dusíme) asi 15 minut. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami nebo s hranolky. Zdobíme listy hlávkového salátu. |