Jednoduchý recept

Jehněčí guláš s rajčaty a paprikami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10089

Ingredience

2 ks Cibule
750 g Jehněčí plec
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 ks Paprikové lusky čerstvé
5 g Petržel - nať
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 071kJ
7% Sacharidy 26 g
33% Tuky 25 g
46% Sodík 917 mg
75% Bílkoviny 42 g

Jehněčí guláš s rajčaty a paprikami postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kousky nakrájené maso a opečeme je po všech stranách. Maso vyjmeme.

2

V tuku po opékání osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a když se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme ji. Zalijeme vývarem, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme do poloměkka.

3

Přidáme na kroužky nakrájené papriky zbavené semen a dále dusíme. Asi po 15 minutách přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.

4

Při podávání pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept