Recept

Vepřové závitky se sardelovou pastou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10090

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sardelová pasta
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
1% Sacharidy 3 g
49% Tuky 37 g
15% Sodík 299 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové závitky se sardelovou pastou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a potřeme sardelovým máslem připraveným ze sardelové pasty a poloviny dávky másla. Maso sbalíme do závitků, sepneme párátky nebo jehlou a protkneme proužky slaniny. Povrch osolíme a poprášíme hladkou moukou.

2

Na zbylém másle a nakrájené slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli a závitky na ní po celém povrchu opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka.

3

Nakonec zahustíme šťávu lžičkou mouky smíchanou s kouskem másla a vše ještě chvíli povaříme.

4

Podáváme s nočky nebo s grilovanými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept