Vepřové závitky se sardelovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky se sardelovou pastou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10090 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 109,3mg |
Draslík | 62,5mg |
Vláknina | 865,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové závitky se sardelovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a potřeme sardelovým máslem připraveným ze sardelové pasty a poloviny dávky másla. Maso sbalíme do závitků, sepneme párátky nebo jehlou a protkneme proužky slaniny. Povrch osolíme a poprášíme hladkou moukou. |
2 | Na zbylém másle a nakrájené slanině zpěníme jemně nakrájenou cibuli a závitky na ní po celém povrchu opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec zahustíme šťávu lžičkou mouky smíchanou s kouskem másla a vše ještě chvíli povaříme. |
4 | Podáváme s nočky nebo s grilovanými rajčaty. |