Hovězí polévka s noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s noky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 101 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
25 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
20 g | Sůl |
120 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 824,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí polévka s noky postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme. |
2 | Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou moukou. Těsto mícháme tak dlouho, až se nelepí na vařečku. Necháme je vychladnout a do vychladlého těsta zamícháme vejce. |
3 | Noky vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou - 3 na 1 porci.Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a 3-4 minuty vaříme. |
4 | Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru z hovězích kostí. |
5 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky až při podávání. |
Poznámka
Vejce slepičí: (3ks) Voda pitná: na uvaření a propláchnutí noků - dle potřeby