Játrová nádivka do telecího hrudí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová nádivka do telecího hrudí
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10102 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
150 g | Játra telecí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 719,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Játrová nádivka do telecího hrudí postup přípravy receptu:
1 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nasekanou petrželku a ihned odstavíme z ohně. |
2 | Přimícháme mletá játra, žloutky, koření a nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků spolu se strouhankou. |
3 | Nádivkou plníme kapsu v hrudí volně, při pečení nabyde. Zbylou nádivku upečeme v menší formě. |