Francouzská kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská kuřecí polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 10105 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
450 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Majoránka |
180 g | Nudle domácí |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Protlak rajčatový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 596,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Majoránka, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Nudle domácí, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme česnek a minutu mícháme. |
2 | Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou papriku, zakryjeme a za občasného míchání dusíme 5 minut. Pak přidáme na plátky nakrájené cukety, přisypeme majoránku a dál dusíme asi 7 minut, dokud cukety nezměknou. |
3 | Přilijeme rajský protlak a drůbeží vývar a přivedeme k varu. Přidáme těstoviny, na kostičky nakrájené kuře, zmírníme teplotu a vaříme na mírném ohni 5 - 8 minut. Nakonec dochutíme solí a špetkou pepře. |
Poznámka
Podáváme se slanými tyčinkami nebo čerstvou bagetou.