Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pracny 5 1
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 1011
Kategorie: Cukroví

Ingredience

60 g Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka
1 špetka Hřebíček mletý
1 kávová lžička Kakao - prášek
150 g Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 1 000kJ
6% Sacharidy 22 g
21% Tuky 15 g
0% Sodík 2 mg
6% Bílkoviny 3 g

Pracny postup přípravy receptu:

1

Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem a kakaem, přisypeme vanilkový cukr, mleté ořechy a koření. Přidáme máslo a žloutek a zpracujeme hladké těsto. Necháme ho 1 - 2 hodiny v lednici odležet.

2

Vychlazené těsto vtlačujeme do formiček na pracny.

3

Formičky rozložíme na plech a pečeme 10 - 12 minut v troubě předehřáté na 175 stupňů Celsia.

4

Ještě teplé pracny vyklopíme z formiček a obalíme v moučkovém cukru (nebo jen posypeme).

5

Po vychladnutí je naskládáme do krabičky, uzavřeme a necháme odležet v chladu.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Pracny
Tradiční pracny prostě nesmí na vánočním stole chybět. Jsou moc dobré.
 
bruschetta
Pracny
Voňavé a chutné cukroví, bez pracen bychom neměly Vánoce. Upečené těsto šlo bez problémů vyklopit. Hodnotím kladně.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept