Jednoduchý recept

Opečené šťouchané brambory

  • Rakousko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Opečené šťouchané brambory 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 10125

Ingredience

750 g Brambory
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 061kJ
7% Sacharidy 26 g
20% Tuky 15 g
6% Sodík 121 mg
9% Bílkoviny 5 g

Opečené šťouchané brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, rozšťoucháme a opečeme je.

3

Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu, smaženým játrům nebo k opečeným uzeninám.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Opečené šťouchané brambory
Opečené šťouchané brambory jsou naprosto báječné a to nejen po stránce chuti a vůně, ale také po stránce časové a finanční. Recept má od nás pět hvězdiček a všem ho vřele doporučujeme. Jako maso jsme zvolili vepřové.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept