Provensálské brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálské brambory
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10126 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 932,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej stolní, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Provensálské brambory postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme ve slupce a rozkrojíme je podélně na čtvrtky. |
2 | Na pánvi prudce rozehřejeme olej a brambory opečeme dozlatova. Posypeme je oloupanými, nasekanými rajčaty, nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, osolíme a opepříme. Nakonec brambory krátce opečeme. |
3 | Podáváme jako přílohu k jehněčí pečeni a ke grilovaným pokrmům. |