Pařížské bramborové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížské bramborové kuličky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10127 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
5,5 kg | Brambory |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 171g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 69g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 156,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pařížské bramborové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a pomocí vykrajovátka (tzv. pařížská lžíce) tvoříme malé kuličky. Povaříme je asi 5 minut v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a kuličky opečeme dozlatova. Zbytky vykrájených brambor můžeme použít na kaši nebo do polévky. |
3 | Podáváme jako přílohu k pečením. |