Jednoduchý recept

Pařížské bramborové kuličky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10127

Ingredience

5,5 kg Brambory
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 981 kcal
Kilojoule 4 105kJ
48% Sacharidy 171 g
29% Tuky 22 g
17% Sodík 341 mg
63% Bílkoviny 36 g

Pařížské bramborové kuličky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a pomocí vykrajovátka (tzv. pařížská lžíce) tvoříme malé kuličky. Povaříme je asi 5 minut v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a kuličky opečeme dozlatova. Zbytky vykrájených brambor můžeme použít na kaši nebo do polévky.

3

Podáváme jako přílohu k pečením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept