Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10128

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Brambory vařené ve slupce
0,3 ks Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín celý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
40 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 054kJ
9% Sacharidy 33 g
15% Tuky 11 g
32% Sodík 643 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zapražené brambory postup přípravy receptu:

1

Ze sádla a mouky připravíme hnědou jíšku a krátce v ní osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželku. Zalijeme vývarem, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Omáčku dobře provaříme.

2

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do omáčky a chvíli povaříme.

3

Podáváme s kyselou okurkou a uzeninou nebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept