Jednoduchý recept

Jablkový koláč po francouzsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10131

Ingredience

65 g Cukr krupice
4 ks Jablka
150 g Listové těsto
250 g Marmeláda meruňková
55 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 229kJ
14% Sacharidy 49 g
15% Tuky 11 g
0% Sodík 1 mg
3% Bílkoviny 2 g

Jablkový koláč po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozválíme, vyložíme jím crispový talíř a odložíme do chladu.

2

Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je vějířovitě na těsto tak, aby se částečně překrývaly. Posypeme cukrem, poklademe kousky másla a upečeme v multifunkční troubě dle návodu na funkci Crisp.

3

Před koncem pečení prohřejeme zavařeninu, promícháme s rumem a potřeme jí koláč.

4

Necháme vychladnout a poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept