Recept

Prejt z vepřové hlavy a kořínku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 10143

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Játra vepřová
3 kávová lžička Majoránka
4 ks Nové koření celé
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
6 ks Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 ks Telecí plíce
0,5 ks Vepřová hlava
3 špetka Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 641 kcal
Kilojoule 2 680kJ
21% Sacharidy 74 g
32% Tuky 24 g
9% Sodík 181 mg
73% Bílkoviny 41 g

Prejt z vepřové hlavy a kořínku postup přípravy receptu:

1

Očistíme hlavu a kořínek, vložíme do osolené vroucí vody, přidáme celou cibuli (oloupanou), nové koření a peř celý. Uvaříme doměkka.

2

Vyjmeme z vody, necháme zchladnout, obereme maso z hlavy a se srdcem je rozsekáme nadrobno.

3

Uvařený kořínek, syrová játra a namočené žemle ve vývaru, které vymačkáme, pak umeleme.

4

Smícháme rozsekané a umleté maso, přidáme utřený česnek se solí, mletý pepř a nové koření, zázvor a rozemnutou majoránku. Dle potřeby směs zředíme procezeným vývarem.

5

Směs přendáme do sádlem vymazaného pekáčku, upravíme povrch vidličkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.

6

Prejt podáváme teplý s vařeným bramborem a s dušeným kysaným zelím. Chutný je rovněž s bramborovou kaší a se zelným salátem. Můžeme také prejt podávat studený s červenou řepou či strouhaným křenem a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept