Milánské sušenky

36 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme dohladka s cukrem, zašleháme vejce a citronovou kůru. S polovinou mouky vmícháme do hmoty prášek do pečiva a nakonec zapracujeme zbytek mouky a uhněteme těsto. Necháme ho v chladnu uležet, nejlépe přes noc.
  • 2
    Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát a na jeho povrch vytlačíme vzorek (třeba pomocí struhadla na mrkev nebo vidličkou). Formičkou vykrájíme kytičky (nebo jiné tvary) a pečeme na papírem vyloženém plechu.
  • 3
    Ihned po upečení sušenky potřeme rozpuštěným máslem (cca 60g) a posypeme směsí krystalového a vanilkového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.