Pstruzi na mandlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi na mandlích
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
100 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 927,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 118,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mandle, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruzi na mandlích postup přípravy receptu:
1 | Omyté pstruhy marinujeme v citronové šťávě smíchané se solí a pepřem. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, pstruhy obalímev mouce a po obou stranách je opečeme dozlatova. Rozložíme je na horkou mísu. |
3 | Na zbylém másle opražíme mandle nasekané na lupínky a přelijeme jimi pstruhy. Rybu na talíři obložíme plátky citronu a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.