Losos dušený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos dušený
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10157 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
800 g | Losos obecný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Šalotka |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 114,2mg |
Draslík | 916,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Losos obecný, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos dušený postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a spolu s plátky žampionů osmahneme na slanině. |
2 | Přidáme plátky omytého lososa, podlijeme vínem a šťávou z citronu, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut. |
3 | Hotovou rybu přelijeme omáčkou. |