Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Smažený kapr 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10161

Ingredience

1 ks Citrony
1 kg Kapr obecný
50 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Máslo čerstvé
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
0,5 l Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,604 kcal
Kilojoule 6 712kJ
5% Sacharidy 19 g
194% Tuky 146 g
26% Sodík 515 mg
93% Bílkoviny 53 g

Smažený kapr postup přípravy receptu:

1

Naporcovaného kapra osolíme a necháme minimálně půl hodiny uležet. Následně je osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhané housce.

2

V hlubším kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu tuku a kapra v něm osmažíme. Pokládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.

3

Porce pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme dílky citrónu. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkymi nebo lupínky anebo s bramborovým salátem.

Komentáře a hodnocení

 
Tonda
Smažený kapr
skvělý recept

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept