Falešný humrový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Falešný humrový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10169 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Citrony |
200 g | Majonéza |
350 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 1,3mg |
Draslík | 156,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,2mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citrony, Majonéza, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Falešný humrový salát postup přípravy receptu:
1 | Do majonézy zamícháme očištěnou, nastrouhanou mrkev a oloupaný, nastrouhaný celer. Pokud je salát příliš hustý, zředíme jej trochou smetany (nebo mléka). |
2 | Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Podáváme s pečivem. |