Dušené ředkvičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené ředkvičky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10182 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Petržel - nať |
30 ks | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 483,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené ředkvičky postup přípravy receptu:
1 | Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na plátky nakrájené ředkvičky (neloupané), osolíme a mírně podlité dusíme téměř doměkka. |
2 | Zbylé máslo smícháme s moukou, v malých kouscích je přidáme do šťávy a vše ještě krátce povaříme. |
3 | Nakonec hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |