Telecí hrudí glazované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hrudí glazované
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10190 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Telecí hruď |
2 ks | Telecí kosti |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 715,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí hruď mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Telecí kosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí hrudí glazované postup přípravy receptu:
1 | Omyté hrudí vykostíme a odstraníme chrupavky. Maso osolíme a zvolna pečeme na podkladu z nasekaných kostí a kořenové zeleniny. Přilijeme malé množství vody. |
2 | Když maso obrátíme, často je poléváme vzniklou šťávou - glazujeme. |
3 | Z kostí připravíme šťávu, kterou na talíři nalijeme kolem plátků masa. |
4 | Podáváme s petrželkovými bramborami nebo brokolicí s máslem. |