Jednoduchý recept

Hovězí polévka s kapáním

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí polévka s kapáním 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 102

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
80 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 749kJ
5% Sacharidy 19 g
10% Tuky 8 g
75% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Hovězí polévka s kapáním postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.

2

Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme prosátou mouku, až vznikne hladké, přiměřeně husté těstíčko.

3

Kapání připravíme z těstíčka obvyklým způsobem. Uvaříme je v osolené vodě, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Hotové kapání zalijeme trochou hovězího vývaru.

4

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s kapáním až při podávání.

Poznámka

Vejce slepičí: (2ks) Voda pitná: na uvaření a propláchnutí kapání - dle potřeby

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Hovězí polévka s kapáním
Hovězí polévka s kapáním chutnala nejvíc mému synovi. Stejně jako kapání. To mě sice moc neoslovilo grin, ale když chutnalo synovi, určitě mu ho příště ještě udělám. Jinak recept je to samozřejmě naprosto skvělý a dávám pět hvězdiček. Polévka byla chuťově skvělá.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept