Husí játra dušená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí játra dušená
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
450 g | Játra husí |
1 ks | Lanýž |
1 kávová lžička | Paštikové koření |
5 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 šálek | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 596,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra husí, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paštikové koření, Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Husí játra dušená postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra odblaníme a uprostřed nařízneme. Naplníme je plátky lanýže, obalíme plátky slaniny a posypeme paštikovým kořením. |
2 | Dno pekáčku vyložíme nasekanou šalotkou, zalijeme Madeirou a vložíme připravená játra. Pod poklicí v troubě dusíme při mírné teplotě 30-40 minut. |
3 | Hotová játra nakrájíme na plátky a zalijeme procezenou šťávou. |
4 | Podáváme s dušenou rýží. |