Jednoduchý recept

Úhoř na rožni

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10210

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Citrónová šťáva
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1000 g Úhoř říční
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,193 kcal
Kilojoule 4 990kJ
1% Sacharidy 3 g
157% Tuky 118 g
25% Sodík 510 mg
55% Bílkoviny 31 g

Úhoř na rožni postup přípravy receptu:

1

Úhoře vykucháme, stáhneme, omyjeme a nakrájíme na 5cm velké špalíky.

2

Olej smícháme s nasekaným koprem, petrželkou a citronovou šťávou. Úhoře osolíme, opepříme a vložíme do připravené marinády.

3

Kousky ryby napichujeme na rožeň střídavě s kousky slaniny a žampiony, zakapeme olejem a grilujeme ze všech stran asi 15 minut.

Poznámka

Podáváme s bramborami pečenými v alobalu a s máslem ochuceným citronem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept