Úhoř na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na rožni
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Úhoř říční |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 210,5mg |
Draslík | 257,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 129,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kopr čerstvý, Olej stolní, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na rožni postup přípravy receptu:
1 | Úhoře vykucháme, stáhneme, omyjeme a nakrájíme na 5cm velké špalíky. |
2 | Olej smícháme s nasekaným koprem, petrželkou a citronovou šťávou. Úhoře osolíme, opepříme a vložíme do připravené marinády. |
3 | Kousky ryby napichujeme na rožeň střídavě s kousky slaniny a žampiony, zakapeme olejem a grilujeme ze všech stran asi 15 minut. |
Poznámka
Podáváme s bramborami pečenými v alobalu a s máslem ochuceným citronem.