Polévka Madrilene - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Madrilene
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10220 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 g | Rajčata |
0,1 l | Víno madeira |
0,8 l | Vývar z hovězích kostí |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 9,4mg |
Draslík | 853,3mg |
Vláknina | 900,0mg |
Vitamín A | 312,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka Madrilene postup přípravy receptu:
1 | 2 plátky želatiny namočíme do studené vody a po chvilce je vymačkáme. Rozpustíme je v teplém vývaru, ze kterého jsme sebrali tuk. |
2 | Omytá a oloupaná rajčat zbavená semínek drobně nakrájíme. Přilijeme vychladlý vývar a Madeiru. Polévká má být hustá jako řidší želé. |