Žabí stehýnka vařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žabí stehýnka vařená
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10231 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
600 g | Žabí stehýnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 554,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 669,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Žabí stehýnka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žabí stehýnka vařená postup přípravy receptu:
1 | Stehýnka omyjeme, vložíme do vody a přidáme ocet, sůl, cibuli a snítku tymiánu. Vaříme pod pokličkou doměkka. |
2 | Uvařená stehýnka podáváme ve vývaru. Každou porci na talíři posypeme strouhankou osmaženou na másle a nasekanou petrželkou. |