Holoubata na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata na houbách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Holoubata |
300 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 285,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Holoubata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Holoubata na houbách postup přípravy receptu:
1 | Holoubata oškubeme, vykucháme, omyjeme a rozpůlíme. |
2 | Potřeme je solí a vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo. Maso posypeme nakrájenými houbami, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 30 minut doměkka. |
3 | Půlky holoubat upravíme na mísu, houby smícháme s nasekanou petrželkou a obložíme jimi holoubata. |