Mořidlo k nakládání zvěřiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořidlo k nakládání zvěřiny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10253 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
5 ks | Jalovec |
0,5 ks | Karotka |
1 ks | Koriandr čerstvý |
0,5 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
0,1 l | Ocet vinný |
10 ks | Pepř černý celý |
0,5 ks | Petržel kořen |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 ks | Tymián čerstvý |
5,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 356g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 247g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 284,3mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 132,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Cibule, Karotka, Koriandr čerstvý, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Šalvěj čerstvá, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořidlo k nakládání zvěřiny postup přípravy receptu:
1 | Vodu svaříme s octem a přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a tlučené koření. Vše vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Maso zalijeme vychladlým mořidlem a necháme pod pokličkou přes noc v chladu. |