Vepřová žebírka na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka na špízu
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
8 polévková lžíce | Chilli omáčka |
8 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5,5 kg | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 3g |
Vláknina | 392,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 5,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Olej stolní, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka na špízu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu z rajčatového protlaku, chilli omáčky, sójové omáčky, utřeného česneku a oleje - vše dobře promícháme. |
2 | Omytá žebírka vložíme do marinády a necháme do druhého dne v chladu. |
3 | Žebírka vložíme na gril a během grilování je potíráme opakovaně marinádou. |
4 | Když vyprýští šťáva, jsou žebírka hotová. Grilujeme celkem asi 1 hodinu. |