Tvarohové halušky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové halušky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10260 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tvrdý |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 116,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tvarohové halušky postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a vajec připravíme těsto, vyválíme je a nakrájíme na halušky (flíčky). Uvaříme je v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat. |
2 | Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme dozlatova, vyjmeme ji a do tuku vložíme halušky - dobře je promícháme. |
3 | Na mísu upravíme střídavě vrstvu halušek a vrstvu nastrouhaného tvarohu. Povrch posypeme vyškvařenou slaninou. |
4 | Podáváme s dušeným zelím. |