Ječné škubánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ječné škubánky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10262 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Mouka ječná |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 247,5mg |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 78,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka ječná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ječné škubánky postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na mírném ohni opražíme mouku dosucha. Naběračkou postupně přidáváme vroucí osolenou vodu, po každé dávce mouku znovu opražíme a rozmačkáme vidličkou. Postup opakujeme, dokud se nevytvoří malé škubánky. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, vypečeným sádlem polijeme škubánky a zamícháme. Vše dusíme pod pokličkou ještě 15 minut. |
3 | Podáváme se salátem. |