Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10263

Ingredience

1 ks Citrony
60 g Cukr krupice
20 g Droždí
50 g Hrozinky
0,2 l Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
14% Sacharidy 49 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 104 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mléčný chléb postup přípravy receptu:

1

Z mouky, droždí, mléka, cukru, másla, rozinek, soli a citronové kůry vypracujeme obvyklým způsobem kynuté těsto.

2

Z vykynutého těsta vytvoříme kulatý bochánek, položíme jej na vymaštěný plech a přikryjeme pomoučenou utěrkou. Necháme kynout, až bochánek nabyde ještě o polovinu.

3

Vykynuté těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept