Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10264

Ingredience

200 g Brambory vařené ve slupce
1 špetka Citronová kůra
70 g Cukr krupice
30 g Droždí
40 g Hrozinky
0,2 l Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pomerančová kůra
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
14% Sacharidy 52 g
11% Tuky 8 g
10% Sodík 198 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bramborový chléb postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek.

2

Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto.

3

Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu.

4

Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept