Jednoduchý recept

Račí máslo

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 10269

Ingredience

200 g Máslo čerstvé
500 g Rak říční
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

94% Kalorie 1,853 kcal
Kilojoule 7 753kJ
0% Sacharidy 1 g
227% Tuky 170 g
16% Sodík 310 mg
144% Bílkoviny 81 g

Račí máslo postup přípravy receptu:

1

Raky uvaříme a krunýře jemně rozdrtíme v hmoždíři.

2

Na kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm drť z krunýřů. Přilijeme asi 1/2l vody a vaříme 1 hodinu. Uvařenou směs necháme vychladnout.

3

Když vrstva másla na povrchu studené směsi ztuhne, sebereme ji a opatrně rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni). Nakonec směs procedíme hustým sítem.

4

Máslo má mít světlou, žlutočervenou barvu. Můžeme je použít hned nebo uchovat v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept