Račí máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Račí máslo
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10269 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Máslo čerstvé |
500 g | Rak říční |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 810,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 14,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 224,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rak říční, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Račí máslo postup přípravy receptu:
1 | Raky uvaříme a krunýře jemně rozdrtíme v hmoždíři. |
2 | Na kastrolu rozpustíme máslo a zpěníme na něm drť z krunýřů. Přilijeme asi 1/2l vody a vaříme 1 hodinu. Uvařenou směs necháme vychladnout. |
3 | Když vrstva másla na povrchu studené směsi ztuhne, sebereme ji a opatrně rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni). Nakonec směs procedíme hustým sítem. |
4 | Máslo má mít světlou, žlutočervenou barvu. Můžeme je použít hned nebo uchovat v chladničce. |