Lín v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín v alobalu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10275 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1000 g | Lín |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 647,2mg |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 22,2mg |
Vláknina | 199,8mg |
Vitamín A | 116,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Ryby zbavíme šupin, ploutví, vykucháme, omyjeme a osolíme. |
2 | Připravíme marinádu z citronové šťávy smíchané s pepřem, nasekanou petrželkou a koprem. Marinádu nalijeme na ryby. |
3 | Alobal potřeme na lesklé straně máslem, líny položíme na pomaštěnou stranu a dobře zabalíme. Pečeme v troubě při vysoké teplotě asi 25 minut. |
Poznámka
Podáváme v alobalu se sardelovým máslem a petrželkovými bramborami.