Jednoduchý recept

Sleď smažený

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10278

Ingredience

2 ks Citrony
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kg Sleď čerstvý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 679kJ
3% Sacharidy 12 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 279 mg
58% Bílkoviny 33 g

Sleď smažený postup přípravy receptu:

1

Sledě očistíme, vykostíme a odstraníme hlavu a ocas. Ryby omyjeme, potřeme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi 1 hodinu.

2

Osušené sledě obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Porce smažíme na másle po obou stranách dozlatova.

3

Usmažené ryby pokapeme horkým máslem a citronovou šťávou.

Poznámka

Podáváme s osmaženou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept