Sleď smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď smažený
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Sleď čerstvý |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 417,3mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 85,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sleď smažený postup přípravy receptu:
1 | Sledě očistíme, vykostíme a odstraníme hlavu a ocas. Ryby omyjeme, potřeme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi 1 hodinu. |
2 | Osušené sledě obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Porce smažíme na másle po obou stranách dozlatova. |
3 | Usmažené ryby pokapeme horkým máslem a citronovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s osmaženou petrželkou.