Raci vaření - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci vaření
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10281 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
24 ks | Rak říční |
1 kávová lžička | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 952kJ
0% Sacharidy 1 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 585 mg
171% Bílkoviny 96 g
Uhlovodany | 597,7mg |
---|---|
Cholesterol | 684,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 309,8mg |
Vitamín A | 560,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 17,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kopr čerstvý, Rak říční, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Raci vaření postup přípravy receptu:
1 | Do 3-4l vody přidáme sůl, kopr, kmín a vaříme asi 10 minut. Očištěné, živé raky vložíme do vroucí vody a hrnec přikryjeme. Raky necháme táhnout ve vývaru asi 12 minut - mají mít pěknou červenou barvu. |
2 | Podáváme v horké míse s procezeným vývarem. Sypeme čerstvým koprem. |