Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10283

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
12 ks Rak říční
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 289kJ
1% Sacharidy 3 g
9% Tuky 7 g
19% Sodík 374 mg
88% Bílkoviny 49 g

Raci v koprové omáčce postup přípravy receptu:

1

Dobře omyté živé raky vložíme do vařící vody s koprem a uvaříme. Uvařené raky vykucháme a maso obereme.

2

Z 30g másle a 20g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 1/8l vývaru z raků, 1/8l vína a 1/8l kyselé smetany. Vše svaříme, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátu, citronovou šťávu a nasekaný kopr.

3

Omáčku odstavíme z ohně, vložíme obrané račí maso a necháme je chvíli v omáčce táhnout.

4

Raky podáváme na nahřáté míse. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept