Ústřice smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice smažené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 ml | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
4 plátek | Suchar dietní |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
24 ks | Ústřice |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 454,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 67,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Suchar dietní, Sůl, Sýr Parmezán, Ústřice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice smažené postup přípravy receptu:
1 | Ústřice vyjmeme z lastury a mírně osolíme. Obalíme je v nastrouhaném sýru, namočíme v rozšlehaném žloutku a obalíme ve strouhaném sucharu. |
2 | Připravené ústřice smažíme v horkém oleji dozlatova. |
3 | Podáváme na ubrousku, s osmaženou petrželkou a s citronem nakrájeným na plátky nebo na dílky. |