Vepřové kotlety na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na grilu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10299 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Máslo bylinkové |
50 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
210 g | Řeřicha |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 536,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej stolní, Řeřicha, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové kotlety na grilu postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety nařízneme na okrajích, naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme česnekem. Položíme je na talíř, pokapeme olejem a přikryté necháme odpočinout asi 15 minut. |
2 | Okapané kotlety posypeme strouhankou a opékáme je na grilu dohněda. |
3 | Na každou kotletu dáme kousek bylinkového másla a mísu ozdobíme řeřichou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a se saláty. |